Neće moći...

Savetnik ukrajinskog predsednika Volodimira Zelenskog Mihail Podoljak saopštio je danas da Kijev odbija bilo kakav mirovni sporazum.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 05.01.2023.

16:13

Neće moći...
EPA-EFE/SERGEY DOLZHENKO

Naime, on je naglasio da mirovni sporazum sa Moskvom koji bi Rusiji omogućio da zadrži ukrajinsku teritoriju koju su zauzele ruske snage nije mguć.

''Ruska federacija (odnosno - Putin) pod rečju 'razgovor' nudi Ukrajini i svetu da priznaju 'njeno pravo na zauzimanje stranih teritorija' i 'rešavanje odsustva pravnih posledica za masovna ubistva na stranoj teritoriji'. To je potpuno neprihvatljivo'', napisao je on na Tviteru.

Ranije danas ruski predsednik Vladimir Putin rekao je turskom predsedniku Redžepu Tajipu Erdoganu da je Moskva spremna za razgovore o Ukrajini, ali da će Kijev morati da prihvati gubitak teritorija na koje Rusija polaže pravo.

"Vladimir Putin je ponovo potvrdio otvorenost Rusije za ozbiljan dijalog, pod uslovom da vlasti u Kijevu ispune dobro poznate i više puta izrečene zahteve i uzmu u obzir nove realnosti koje se tiču teritorija", saopštio je Kremlj, a preneo Rojters.

Britanska agencija podseća da je Turska delovala kao posrednik zajedno sa Ujedinjenim nacijama u sklapanju sporazuma između Rusije i Ukrajine, kojim se omogućio izvoz žitarica iz ukrajinskih luka.

Sve o ratu u Ukrajini pratite u Live Blogu B92.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: