Makron i Šolc šalju svoje ljude u Beograd i Prištinu?

Očekuje se da će predsednik Francuske Emanuel Makron i nemački kancelar Olaf Šolc ovog meseca poslati svoje glavne savetnike u Beograd i Prištinu.

Izvor: B92

Utorak, 03.01.2023.

17:07

Makron i Šolc šalju svoje ljude u Beograd i Prištinu?
EPA-EFE/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Savetnici Emanuel Bon i Jens Pletner bi'e poslati u Beograd i Prištinu, piše danas portal prištinske Kljan Kosova.

Dvojica evropskih diplomata, koji nisu želeli da budu imenovani, izjavili su juče za ovaj medij da dolazak evroameričkih delegacija ovog puta treba shvatiti ozbiljnije i da su njihovi zahtevi za strane ovoga puta mnogo iskristalisaniji nego tokom septembarskih sastanaka, kada je predložena početna verzija predloga EU za sporazum Beograda i Prištine.

Tokom prve posete 9. septembra 2022. godine, pratio ih je evropski izaslanik Miroslav Lajčak, dok se ovoga puta očekuje i američki izaslanik za Zapadni Balkan Gabrijel Eskobar.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: