Vučić: "Vagner nema šta da traži u Srbiji"

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da je navikao da ga nazivaju Putinovim čovekom i da trpi pritiske zbog toga što ga ne naziva nacistom.

Izvor: B92

Petak, 30.12.2022.

21:26

Vučić:
Printskrin: TV Prva

"Oni kažu da smo mi zbog toga nacisti pošto je Putin valjda nacista, a on čovek diže kuću Džaferu Devi (Kurti)", rekao je Vučić.

Kazao je i da se sa Putinom nije čuo mesecima i da od njega ništa ne traži.

"Za njih je samo Putin nacista, za njih više nije ni Hitler nacista i zato ja moram da se držim tog narativa", rekao je.

Povodom izjave Marije Zaharove da "kompromis Beograda i Prištine uz garancije Zapada teško da se može nazvati održivim", Vučić je rekao da smatra isto.

Na pitanje da li Rusija može da pomogne po pitanju Kosova i Metohije, rekao je da to nije realno očekivati i da Srbija treba sama da štiti svoje interese.

"Ništa, šta može da uradi Rusija? Kako da se uključe, šta da rade? Hvala njima što oni podržavaju naš teritorijalni integritet. A mi treba da se uzadamo u se i u svoje kljuse", kazao je.

Tokom gostovanja na TV Prva u emisiji Prva tema govorio je i o situaciji na KiM i svim ostalim aktuelnim temama.

"Neću nikome da se udvaram. Šta ima Vagner ovde? Moje možda vredi 10 puta više od njihovog tvrdog "da", rekao je i naglasio da mu svakodnevno traže da uvede sankcije Rusiji.

Predsednik je dodao da su Rusi danas mnogo veštiji u ratovanju nego što su bili ranije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

20 h

Društvo

Roditelji, hitan apel

Tokom noći više maloletnih osoba zbrinuto je zbog teške alkoholisanosti, saopštila je beogradska služba Hitne pomoći.

10:58

21.4.2024.

1 d

Podeli: