"Pao" srpsko-hrvatski kartel u Grčkoj VIDEO

Članovi srpsko-hrvatskog kartela uhapšeni su okviru velike akcije u Atini zbog šverca droge.

Izvor: B92

Četvrtak, 15.12.2022.

17:09

Foto: EPA/ORESTIS PANAGIOTOU

Grčka policija otkrila je ovu kriminalnu grupu preko dvojice grčkih nastavnika koji su njihovu drogu, navodnom prodavali u osnovnoj školi.

Ovaj kartel je osumnjičen za šverc velike količine kokaina i kanabisa iz Španije, a članovi bande se sumnjiče da su drogu iz Španije švercovali u kutijama za deterdžent. Članovi kriminalne bande uhapšeni su u saradnji sa američkom DEA, koja je policiji dostavila informacije o osumnjičenima. U akciji je uhapšeno 11 osoba, među kojima su čak šestoro njih poreklom iz Srbije i Hrvatske, trojica Grka i dve Grkinje, piše protothema.gr.

Grčka policija je proširila istragu i sada će u saradnji s apolicijama više država širom sveta istražiti da li su članovi ove bande uključeni u još neka krivična dela. Njima je zaplenjena droga, 250.000 evra od prodaje narkotika, TNT ekploziv i oprema za pravljenje eksplozivnizh naprava, 41 mobili telefon, lažne grčke lične karte, vagice za precizno merenje i municija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: