Rusija odgovorila

Rusija je uvela sankcije kanadskim državljanima, saopštila je portparol ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Izvor: Novosti

Petak, 09.12.2022.

21:15

Rusija odgovorila
Foto: EPA-EFE/MAXIM SHIPENKOV

"Kao odgovor na lične sankcije koje je zvanična Otava uvela protiv ruskih zvaničnika, vojnog osoblja, sudija, službenika za sprovođenje zakona i javnih ličnosti, ulaz u Rusiju je zabranjen za 200 kanadskih državljana na osnovu reciprociteta", saopštila je portparolka ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova.

Među sankcionisanim osobama su političari, ali i aktivisti brojnih nevladinih organizacija.

"Među njima su visoki funkcioneri, penzionisani i aktuelni parlamentarci, policajci, predstavnici stručnih krugova, kao i aktivisti brojnih probanderovskih struktura i organizacija koje direktno služe rusofobnom kursu režima Džastina Trudoa", navedeno je u saopštenju Minisatrstva spoljnih poslova Rusije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: