"Putin nas neće slomiti"

Ukrajinska poslanica Mira Rudik rekla je danas u intervjuu za Skaj njuz da je život ukrajinskih civila trenutno "izuzetno težak".

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

13:26

EPA-EFE/SERGEI ILNITSKY

Ona je utvrdila da je "više od 50 odsto ukrajinske energetske infrastrukture uništeno ili oštećeno“.

Rudik je navela da to znači da Ukrajinci imaju struju i grejanje samo nekoliko sati dnevno, dodajući: "Trenutno je tekuća voda, posebno topla, pravi luksuz". Ona je navela da tri nedelje nije imala struju u svom domu u Kijevu i da je morala da koristi dizel agregat.

„Ako nešto znamo o nama, to je da nas ovo neće slomiti"

"To je veliki problem za moju naciju“, rekla je ona, a zatim dodala: "Ali znamo da Putin koristi takve terorističke napade da nas slomi jer gubi na prvim linijama fronta. Ako znamo nešto o nama, to je neće nas slomiti. Moramo to shvatiti kao izazov, a ne tragediju".

Ona je rekla da su Ukrajincima potrebni dizel generatori i topla odeća da bi preživeli zimu: „Za nekoliko nedelja biće Božić. Cenimo svaku donaciju za ukrajinsku decu kako bi dočekali Božić kao pre invazije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: