Rusi se spremaju; Stigli dronovi kamikaze, raketni bacači u nuklearki?

Britansko ministarstvo odbrane, u najnovijem izveštaju njihovih obaveštajaca, navelo da je Rusija verovatno dobila novu isporuku iranskih dronova kamikaza.

Izvor: B92

Petak, 09.12.2022.

09:37

Rusi se spremaju; Stigli dronovi kamikaze, raketni bacači u nuklearki?
EPA-EFE/STR

U izveštaju Britanaca se podseća da je Glavni štab oružanih snaga Ukrajine u utorak objavio da su njihove snage srušile najmanje 14 dronova tipa Shahed-136, dok je u sredu saopšteno da Rusi koriste iranske bespilotne letelice za napade u regionima Zaporožje i Dnjepar.

Takođe se podseća da je poslednje prihavljeno oboranje iranskih dronova, čije korišćenje Rusija nikada zvanično nije potvrdila, bilo 17. Novembra, zbog čeka se nagađalo ili da je ruska vojska ostala bez njih ili da imaju problema sa upotrebom zbog hladnog vremena.

Ukrajinski zvaničnici takođe tvrde i da su ruske snage postavile nekoliko raketnih bacača u zatvorenoj ukrajinskoj nuklearnoj elektrani Zaporožja.

Ukrajinska nuklearna kompanija Energoatom rekla je da su ruske trupe koje su okupirale elektranu postavile nekoliko višecevnih raketnih bacača “Grad” u blizini jednog od šest nuklearnih reaktora.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: