Nalog za bombe na kuću načelnika došle iz zatvora?

Dvojica Podgoričana su nalog za bacanje bombe na kuću načelnika Predraga Spasojevića navodno dobili od jednog od pritvorenika iz Istražnog zatvora.

Izvor: Tanjug

Petak, 09.12.2022.

14:14

Nalog za bombe na kuću načelnika došle iz zatvora?
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

Podseća se da su ti navodni pripadnici podgoričkog ogranka kavačkog klana uhapšeni juče zbog bombaških napada na kuću Spasojevića.

Prema saznanjima Vijesti, menadžment Uprave za izvršenje krivičnih sankcija još pre mesec dana je sa policijom podelio saznanja da je Lakušić zadužen da baci bombu na kuću Spasojevića ili da mu, eventualno, zapali automobil.

Navodno, tada im je prijavljeno i od koga je dobio nalog.

Lakušić je pre dva meseca izašao iz spuškog zatvora u kom je boravio više puta zbog ubistva, razbojništva, napada na zatvorske čuvare...

Popović je, pišu Vijesti, u julu 2021. godine, u podgoričkom naselju Zagorič, ispalio sedam metaka ka sugrađaninu Vukiću Nedoviću i njegovom društvu.

Njihove kuće sinoć su pretresene u policijskoj akciji, nakon čega su im po nalogu tužiteljke Osnovnog državnog tužilaštva Maje Knežević stavljene lisice naruke.

Iz Uprave policije sinoć su saopštili da su njihovi službenici, u saradnji sa tužiteljkom Knežević rasvetlili slučaj bacanja ručnih bombi na imovinu načelnika Istražnog zatvora.

"Službenici policije su nakon niza preduzetih istražnih i kriminalističkih mera i radnji, kao i odgovarajućih veštačenja u Forenzičkom centru došli do osnovane sumnje da su Ž.L. (34) i F.P. (21) bacili ručnu bombu na porodičnu kuću načelnika Spasojevića. Ova lica se u policijskim evidencijama vode kao bezbednosno interesantna lica", saopštili su iz Uprave policije.

Istakli su da se obojici na teret stavlja krivično delo izazivanje opšte opasnosti u sticaju sa krivičnim delom nedozvoljno držanje oružja i eksplozivnih materija. Rukovodilac ODT Podgorica Duško Milanović, kazao je sinoć za Vijesti da je u predmetu formiranom povodom bacanja i aktiviranja eksplozivnih naprava-bombi u neposrednoj blizini porodične kuće Spasojevića postupajuća državna tužiteljka Maja Knežević naložila službenicima Uprave policije nakon izvršenog pretresa, da liše slobode Lakušića i Popovića "zbog osnovane sumnje da su izvršili krivično delo izazivanje opšte opasnosti i krivično delo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija".

Načelnik Istražnog zatvora dva dana zaredom bio je meta bombaških napada, 30. novembra i 1. decembra.

Načelnik Istražnog zatvora, Spasojević, i menadžment UIKS-a tvrde da su bombaški napadi i pretnje odmazda zbog zavođenja reda u toj instituciji i konstantnog oduzimanja ilegalnih predmeta - improvizovanih bodeža, mobilnih telefona.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: