Ana Brnabić pitala N1: Danas radite, nije vas vlasnik ugasio?

Predsednica Vlade Republike Srbije Ana Brnabić zahvalila se danas televiziji N1 na kampanji koju su pokrenuli na dan samita Zapadnog Balkana u Tirani.

Izvor: B92
Podeli
 FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs
FOTO TANJUG/ MILOŠ MILIVOJEVIĆ/bs

Kampanja se navodno ticala slobode medija u Srbiji.

Brnabić ja na aerodromu Nikola Tesla prisustvovala prvom letu iz Republike Srbije za kineski Tjenđin i tom prilikom odgovarala na pitanja novinara. Nezaobilazno pitanje, naravno nikako u vezi sa temom, imala je i televizija N1 ali je premijerka bila zbunjena kada ih je čula.

“Jel danas radite ili ste se i danas samougasili? Čisto da znam da li odgovaram za vaš program ili… Danas radite? Nije vas vlasnik ugasio?” pitala je Brnabić, aludirajući na događaj s početka nedelje, kada su bez najave televizije N1 i Nova S samoinicijativno prekinule emitovanje programa, pod parolom da u Srbiji navodno nema slobodnih medija?!

Premijerka se zahvalila tim medijima na toj kampanji i istakla da je ona pokrenuta na dan samita Zapadnog Balkana i EU u Tirani, koji je bio jako važan događaj za našu zemlju I političku stabilnost.

“Nisam sigurna šta je bila namera – da se skrene pažnja sa samita ili da se dodatno oteža položaj Srbije? Vaš mediji, i drugi mediji sa istim vlasnikom, time ste u stvari pokazali da u Srbiji itekako postoji sloboda medija. Jer ste rekli da bi ovako izgledala Srbija bez slobodnih medija, kada ste se samougasili. Što znači da sutradan, kada ste odlučili ponovo da radite, sloboda medija postoji. I mnogo vam hvala na tome”, započela je premijerka.

Ona je nastavila svoje izlaganje time da takvo ponašanje nije korektno prema ostalim kolegama u drugim medijskim kućama.

“Jedino kada se vi samougasite ne postoji sloboda medija? Mislim da je to malo nekorektno prema vašim kolegam asa drugih televizija, kao što je Insajder, Euronews i mnogi drugi. Ali ponavljam, dobro je, da kada ste se upalili onda sloboda medija opet postoji, kao što je postojala i dan pre nego što ste se samougasili. I to ste nikada jasnije pokazali, hvala još jednom”, rekla je Brnabić.

Podsetimo, televizije N1 i Nova S, potpuno samoinicijativno prekinule su emitovanje svog programa na dan kada je predsednik Srbije Aleksandar Vučić otputovao u Tiranu, na samit u organizaciji Evropske unije. Pitali su novinari i samog predsednika Vučića u Tirani koji im je još tada sve objasnio. “Ako oni sami kažu da imaju problema sa slobodom izražavanja i da ne mogu da govore, onda je to problem za njihovog vlasnika što im ne dozvoljava, jer ne verujem da se oni bore za za vas. Vi se ne žalite da imate problema u izražavanju. Ako se bore za sebe, onda je to ozbiljan problem, moramo da razgovaramo i vidimo zašto im vlasnik ne dozvoljava da na slobodan način iskažu svoju volju i na profesionalan način se odnose prema obavezama”, rekao je predsednik.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu