Uništenje Rusije krajnji cilj?

SAD i NATO imaju dugoročni cilj da oslabe ili unište Rusiju saopštio je sekretar Saveta bezbednosti Rusije Nikolaj Patrušev.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 08.12.2022.

18:55

Uništenje Rusije krajnji cilj?
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

 "Dugoročni cilj Sjedinjenih Država i njihovih saveznika iz NATO je da oslabe ili unište našu zemlju po svaku cenu, kao i da unište bezbednosnu arhitekturu u Evroaziji u celini ", rekao je Patrušev tokom sastanka sa generalnim sekretarom Savetom za nacionalnu bezbednost Tajlanda Supotom Malanijomom.

"Zapad je podržao globalizaciju NATO-a i počeo da stvara uslove za sveobuhvatno jačanje svog vojnog prisustva u azijsko-pacifičkom regionu. Anglosaksonski savez AUKUS je posebno orijentisan na rešavanje ovog zadatka", istakao je Patrušev. "U tom kontekstu, želeo bih da istaknem da agresivno širenje vojne infrastrukture u regionu dovodi do daljeg povećanja napetosti", rekao je Patrušev.

Ranije je pres-služba Saveta bezbednosti RF saopštila da je Patrušev doputovao u posetu Tajlandu i razgovarao sa generalnim sekretarom Saveta za nacionalnu bezbednost kraljevine.

Tokom posete održane su rusko-tajlandske konsultacije o bezbednosti, saopštila je pres-služba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

18 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: