Putin: To je svetinja

Svi učesnici specijalne vojne operacije u Ukrajini za mene su heroji, rekao je danas predsednik Rusije tokom proslave povodom Dana heroja otadžbine.

Izvor: RT.rs

Četvrtak, 08.12.2022.

13:05

Putin: To je svetinja
EPA-EFE/ALEXEY MAISHEV/KREMLIN POOL/SPUTNIK / POOL MANDATORY CREDIT

Posebnom nagradom Heroja Ruske Federacije, Vladimir Putin je nagradio 200 najistaknutijih pojedinaca za hrabrost pokazanu tokom operacije u Ukrajini.

"Svi koji su danas nagrađeni, svoju hrabrost potvrdili su ne rečima, već delima", ocenio je Putin, dodajući da ne sme da se zaborave oni koji više nisu živi, a koji su svoje živote dali za otadžbinu.

"Ne smemo nikada da zaboravimo ni na one koji su trenutno u bolnicama, ali ni na sve one, koji su od svih naših heroja napravili ono što oni jesu. To su njihovi roditelji, okruženje u kojem su rasli, škole ili mesto na kojem rade", ukazao je predsednik Rusije.

"Otadžbina nije teritorija, već je predstavljaju ljudi, stoga smo vam svi zahvalni za sve ono što radite za nju", naglasio je lider Rusije, dodajući da bi zaista voleo kada bi svi oni koji su trenutno na frontu istinski osetili svu toplinu i podršku ruskog naroda.

"Svaki put kada je Rusija bila u problemu, kada je neko napadao njene teritorije, narod bi se ujedinio i suprotstavio protivniku, ponašajući se kao čvrst zid kako na ratištu, tako i van njega. Ljubav prema otadžbini prenosi se sa generacije na generaciju, to je svetinja. Rusi su ponosni na one koji sada brane pravo na nezavisnost zemlje", naglasio je Putin.

Oni koji su sada na prvoj liniji fronta, njihovo ponašanje i hrabrost predstavljaju glavne moralne orijentire za sve građane Rusije. Svi oni izabrali su rizičnu profesiju, ali njihov trud doprineće razvoju cele zemlje, ocenio je Putin i dodao da oni inspirišu zemlju da se uvek ide ka višem cilju.

Jedan od novoproglašenih heroja je dodao da će "bez obzira na sve teškoće, ruska armija uspeti da ostvari sve zacrtane ciljeve i uništi nacističku zarazu, koja pokušava da podeli narod i uništi rusku istoriju".

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: