"Ostanite kod kuće" VIDEO

Vlasti u Lisabonu uvele su stanje pripravnosti i zamolile stanovnike da ostanu kod kuće, nakon što je najmanje jedna osoba stradala u poplavama, pišu mediji.

Izvor: B92

Četvrtak, 08.12.2022.

09:14

EPA/MIGUEL A. LOPES

Voda je nosila automobile i poplavila nekoliko zgrada, a portugalska meteorološka agencija IMPA proglasila je crveni meteo-alarm za Lisabon, susedni okrug Santarem i južni region Algarve.

Meteorolozi pretpostavljaju da bi nevreme moglo da traje do petka.

U Lisabonu su pripadnici Civilne zaštite dobijali prijave da je bilo nekoliko stotina incidenata u poplavljenim ulicama, železničkim stanicama, pozorištu i bolnici, a zatvoreni su pojedini putevi i tuneli.

Nešto kasnije, komandant Civilne zaštite Andre Fernandeš rekao je da je žena (55) poginula u poplavljenom podrumu u Algešu, blizu Lisabona, dok je njen suprug, koji je bio s njom, spašen.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: