Spremni su na brutalne uslove? VIDEO

Ruska vojska učestvuje u taktičkim vežbama u Belorusiji, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.

Izvor: Jutarnji list, index.hr

Četvrtak, 08.12.2022.

08:19

Spremni su na brutalne uslove? VIDEO
Foto: EPA-EFE/YURI KOCHETKOV

Belorusija je rekla da neće ulaziti u rat u Ukrajini, ali je predsednik Aleksandar Lukašenko u prošlosti naredio da se trupe rasporede sa ruskim snagama u blizini ukrajinske granice.

"Pripadnici Zapadnog vojnog okruga nastavljaju intenzivnu borbenu obuku na poligonima Oružanih snaga Republike Belorusije. Pripadnici gađaju iz svih vrsta pešadijskog naoružanja, kao i iz minobacača, usavršavaju se u upravljanju borbenim vozilima i itd. “, navodi Ministarstvo odbrane. Pripadnici gađaju iz svih vrsta pešadijskog naoružanja, kao i iz minobacača, usavršavaju svoje veštine u vožnji borbenih vozila, prolaze kurseve psiholoških prepreka, studiraju taktičku medicinu i druge discipline", navelo je rusko ministarstvo odbrane.

Video-snimci koje je objavilo ministarstvo prikazuju ruske vojnike u zimskoj opremi kako treniraju u blizini tenkova u zimskom krajoliku, pucajući iz oružja.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: