Okupacija severa KiM; bačene dve šok bombe; policija tzv. Kosova: Ostajemo VIDEO/FOTO

Između 200 i 300 Kurtijevih naoružanih specijalaca peške je, u pratnji brojnih oklopnih vozila, umarširalo iz pravca Južne Mitrovice u Severnu Mitrovicu.

Izvor: B92
Podeli
Foto: B92.net
Foto: B92.net

Kako saznajemo, oni su se upitili u pravcu Bošnjačke mahale.

Aljbin Kurti je očigledno krenuo u finalni pokušaj okupacije severa KiM.

Specijalci su blokirali čitavu Kosovsku Mitrovicu i ne dozvoljavaju ni snimanje ni fotografisanje.

Pripadnici zv. Specijalne jedinice Kosovske policije bacili su dve šok bombe.

Građani Severne Mitrovice okupljaju se na ulicama, razgovaraju o svemu što se dešava poslednjh dana, napeto je, ali bez incidenata.

Svi kafići su zatvoreni, a žene i deca su se sklonili sa ulica.

Svečlja: Neophodno prisustvo kosovske policije na severu KiM

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Ministar unutrašnjih poslova privremenih prištinskih institucija Dželjalj Svečlja naveo je večeras da je neophodno prisustvo tzv. kosovske policije na severu KiM i da ona ima mandat i zadatak da osigura bezbednost, garantuje red i vladavinu zakona.

On je na Fejsbuku napisao da je "poslednjih dana, nakon uzastopnih oružanih napada na policijske službenike i građane na severu zemlje, neophodno pojačati prisustvo policije u cilju obezbeđenja svih građana".

Tzv. policija Kosova: Ostajemo

Foto: B92.net
Foto: B92.net

Tzv. kosovska policija saopštila je da će narednih dana povećati prisustvo na severu Kosova i navela da je to u cilju održavanja javnog reda, prenela je Gazeta ekspres. Kosovska policija je sinoć u saopštenju navela da su među njenim glavnim ciljevima održavanje javnog reda, garantovanje bezbednosti, zaštita života i imovine svih građana bez razlike.

"Prioritet kosovske policije je obezbeđivanje bezbednosti za sve građane, stoga, ocenjujući trenutno stanje i trendove u severnim opštinama, policija će narednih dana pojačati prisustvo policije na severu kako bi ostvarila ciljeve policije", navodi se u saopštenju.

Oni dodaju i da kontinuirano prate i analiziru dešavanja i prave stručne procene na osnovu kojih preduzimaju , kako se navodi, "neophodne, razumne i zakonite mere za sprovođenje zakona i odluka državnih organa Kosova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu