Petković: "Razmatramo povratak 1.000 naših bezbednosnih snaga na KiM" VIDEO

Beograd -- Direktor Kancelarije za KiM Petar Petković obraća se javnosti na vanrednoj konferenciji za medije zbog opsade severa KiM od strane Kurtijeve policije.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Ministartsvo odbrane
Foto: Ministartsvo odbrane

"Kao što smo i upozorili Kurti je nastavio sa protivpravnim i nasilnim akcijama u cilju okupacije severa KiM. Nakon što je hapsio vino i rakiju i napadao porodicu Petrović, i nakon što je Kurti maltretirao našu decu u Leposaviću", rekao je.

"Oko 300, 350 policajaca, štosa pancirima, što pripadnici ROSU sa punom ratnom opremom i oklopnimvozilima upali na sever KiM... Onda su se raspodelili i blokirali celu Kosovsku Mitrovicu, te su se stacionirali u mešovitim naseljima severnog dela Kosovske Mitrovice", kazao je Petković.

Petković je naveo da oni nemaju pravo da budu tamo, već samo policija direktorata Sever.

"Ja ću da ponovim pogotovo za one sa Zapada da je albanska policija sa juga upala je na sever KiM iako je to suprotno Briselskom sporazumu. To svi dobro znaju i svi se prave ludi i dopuštaju Kurtiju da ide u ovakve akcije koje imaju za cilj da shrane Briselski sporazum", rekao je.

"Sada imajući u vidu da Kurti želi da izazove nasilje i protera Srbe sa KiM, Beograd će razmotriti povratak do 1.000 naših bezbednosnih snaga na KiM po rezoluciji 1244", rekao je Petković na vanrednoh konferenciji.

"Nakon ovog protivpravnog postupka Kurtija, uslediće promene o kojima će pričati predsednik Srbije", naveo je on i dodao da će Vučić u narednim danima imati sastanke i da će o tome obavestiti javnost.

Rekao je da je Vučić više puta ponovio da neće biti novog Pogroma niti Oluje i da Srbija neće dozvoliti da njen narod strada.

"Nismo mi ti koji ne želimo normalizaciju odnosa, već to sve radi Aljbin Kurti i to zato što mu to neko dopušta", kazao je.

"Neka dobro vode računa na Zapadu, pogotovu oni koji su mentori kosovske nezavisnosti, da ne budu iznenađeni odlukama Beograda, jer nismo mi ti koji smo provocirali, prekršali Briselski sporazum, već to sve radi Aljbin Kurti i to očigledno neko pušta", naveo je Petković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu