Vučić sa Šentopom: "Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti"

Predsednik Republike Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa predsednikom Velike Narodne skupštine Republike Turske Mustafom Šentopom.

Izvor: B92
Podeli

Sagovornici su se saglasili da sveobuhvatna saradnja i intenzivni politički dijalog pokazuju da su odnosi Srbije i Turske na najvišem nivou u savremenoj istoriji, što je rezultat uzajamnog poštovanja i poverenja, ali i izuzetnog ličnog odnosa dvojice predsednika.

Predsednik Vučić i predsednik turskog parlamenta Šentop saglasili su se da će još intenzivnija razmena poseta doprineti bržoj realizaciji postojećih, kao i dogovorima o budućim projektima.

"Veliko zadovoljstvo zbog ponovnog susreta sa dragim gostom Mustafom Šentopom. Iskoristio sam i ovu priliku da uputim pozdrave prijatelju Erdoganu. Razgovarali smo o dinamici srpsko-turskih bilateralnih i ekonomskih odnosa, energetskoj bezbednosti, investicijama, kao i o situaciji u regionu. Naglasio sam da Srbija u Turskoj vidi važnog partnera u očuvanju mira i stabilnosti na Zapadnom Balkanu, ali i u realizaciji kapitalnih projekata u oblasti infrastrukture i energetike, koji doprinose većoj sigurnosti svih građana ne samo Srbije, već i zemalja regiona", objavio je Vučić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 81 idi na stranu