Spremite se – apokalipsa

Ukrajinsku prestonicu očekuje prava apokalipsa ako se ruski napadi nastave.

Izvor: index.hr

Sreda, 07.12.2022.

21:13

Spremite se – apokalipsa
Tanjug/AP Photo/Andrew Kravchenko, File

To je u intervjuu za Skaj Njuz rekao gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko. On je dodao i da nije vreme za potpunu evakuaciju stanovništva, ali je upozorio da najgori mogući scenario nije tako daleko.

"Kijev je ostao bez struje, vode i grejanja. Moguće je da nas zadesi apokalipsa, baš kao u holivudskim filmovima. Biće nemoguće živeti na ovim temperaturama", naglasio je Kličko, bivši svetski šampion u boksu.

"Šta da vam kažem? Još se borimo i dajemo sve od sebe da sprečimo takav scenario", dodao je on.

Najveći problem je što Kijev trenutno nema dovoljno grejanih skloništa.

"Pripremili smo oko 500 grejanih skloništa, ali u gradu od 3,6 miliona ljudi to nije ništa. Nažalost, ako bude i dalje problematično snabdevanje strujom, bićemo prinuđeni da ispuštamo vodu iz zgrada. Na ovim temperaturama ima mogućnost pucanja cevi i kompletno snabdevanje bi bilo ugroženo vodom", upozorio je gradonačelnik Kijeva.

"Pripremite hranu, vodu, dokumenta i toplu odeću"

Kličko je zatražio od građana da pripreme najosnovnije stvari za moguću evakuaciju.

"Pripremite hranu, vodu, dokumenta i toplu odeću u slučaju da morate odmah da napustite grad", istakao je on.

On je takođe odgovorio na pozive predsednika Zelenskog da se Kijev nije dovoljno pripremio za nestašice struje i grejanja.

"Čudno. Imamo zajedničkog neprijatelja i počinjemo da se borimo među sobom. Mislim da nije vreme za političke obračune", zaključio je Kličko.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

16 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Propao pokušaj: Nemačka u haosu

Nemačke mašinovođe od utorka rano ujutro ponovo su u štrajku, samo nekoliko dana po okončanju prethodnog štrajka. Sudovi su odbacili pokušaj Nemačke železnice (DB) da zaustavi štrajk.

17:25

12.3.2024.

6 d

Podeli: