"Gorko-slatko, dobar opis"; Šolcova čokolada sa porukom FOTO

Nemački kancelar Olaf Šolc poklonio je svojim ministarkama i ministrima povodom godinu dana saradnje po tablu čokolade,

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

16:12

EPA-EFE/Hannibal Hanschke

Njegov gest izazvao je smeh svih zbog izbora ukusa i marke.

Po dolasku na redovnu sednicu, ministri su na svojim stolovima zatekli po jednu gorko-slatku crnu čokoladu kultne firme Ampelman, čije proizvode krasi slika nekadašnjih tipično berlinskih "čikica" sa semafora.

Nemački vladajući savez socijaldemokrata, Zelenih i liberala zbog partijskih boja zovu koalicija semafor.

U kratkom govoru Šolc je ocenio uspešnim međubilans prve vlade koju su te tri stranke ikada formirale na saveznom nivou.

"Mislim da smo dosta toga napravili i dosta toga uspeli. Želim izričito da vam zahvalim na dobroj saradnji. Nameravamo još puno toga. Sve najbolje," rekao je Šolc.

Izbor gorko-slatke čokolade "prilično dobro opisuje stvari," rekla je socijaldemokratska ministarka odbrane Kristine Lambreht (Christine Lambrecht), čiji su rad nedavno kritikovali Zeleni i liberali.

Nemačka vlada položila je zakletvu 8. decembra prošle godine. Vladu, uz kancelara, čini još po osam ministarki i ministara. U prvoj godini mandata dogodila se jedna promena.

Bivša ministarka za porodicu iz redova Zelenih Ane Špigel povukla se u aprilu sa funkcije zbog kritike njenog ponašanja kao pokrajinske ministarke u vreme poplava u julu 2021. i nju je zamenila stranačka koleginica Lisa Paus.
EPA-EFE/Hannibal Hanschke

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: