Specijalne snage objavile: Uništen T-80 VIDEO

Specijalne snage ukrajinskog Centra za specijalne operacije "Alfa" pokazali su snimak, kako tvrde", uništenja ruskog tenka T-80.

Izvor: B92

Sreda, 07.12.2022.

11:30

Specijalne snage objavile: Uništen T-80 VIDEO
EPA-EFE/ STR

"Neprijatelj je neko vreme zadavao mnogo problema našim prednjim položajima koristeći taktiku brzih tenkovskih napada. Ali to nije dugo trajalo jer je jedan od njih (tenkova) uništen od strane taktičke grupa boraca Centra za specijalne operacije SSU Alfa", navela je u saopštenju Služba bezbednosti Ukrajine.

Tenk T-80 se proizvodi od 1976. godine, a napravljen je u više od 5.000 primjeraka.

Prema podacima specijalizovane stranice Oryx koja prati vizuelno potvrđenu uništenu vojnu opremu u Ukrajini, uništeno je preko 340 raznih varijanti tenkova T-80 koje je Rusija poslala u Ukrajinu.

Vizuelno je potvrđeno da je Rusija u Ukrajini izgubila više od 1.500 tenkova, preneo je portal Klix.ba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: