Lukašenko naredio: Belorusija premešta snage

Belorusija planira da danas i sutra premesti vojnu opremu i bezbednosne snage.

Izvor: Jutarnji list

Sreda, 07.12.2022.

09:08

Lukašenko naredio: Belorusija premešta snage
Foto: Profimedia

Belorusija premešta snage kako bi testirala reakciju na moguće terorističke napade, javila je državna novinska agencija BelTA.

"Tokom ovog perioda planirano je premeštanje vojne opreme i osoblja nacionalnih bezbednosnih snaga“, saopštio je Savet bezbednosti zemlje, a prenosi novinska agencija.

"To uključuje ograničeno kretanje građana na određenim javnim putevima i površinama, a predviđena je i upotreba imitacije oružja“, rekli su oni. Nema informacija o tome koji bi delovi zemlje mogli biti pogođeni, prenosi Rojters. Belorusija je rekla da neće ulaziti u rat u susednoj Ukrajini, ali je predsednik Aleksandar Lukašenko ranije naredio da se trupe rasporede sa ruskim snagama blizu ukrajinske granice, navodeći pretnje Belorusiji iz Kijeva i Zapada. Ukrajina već mesecima upozorava da se plaši da bi Belorusija i Rusija mogle da planiraju zajednički upad preko severne granice Ukrajine.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

14 h

Podeli: