Detonacije u Kosovskoj Mitrovici; šok bombe bačene iz vozila u pokretu, ljudi u strahu

Bar dve detonacije zabeležene su večeras u severnom delu Kosovske Mitrovice.

Izvor: B92
Podeli
Foto: Profimedia/Ilustracija
Foto: Profimedia/Ilustracija

Nema štete niti povređenih, pretpostavlja se da su bačene šok bombe, potvrđeno je za Radio Kontakt Plus iz Kosovske policije za region Sever.

"Jedna detonacija u Bošnjačkoj, jedna u Mikronaselju. Ne radi se o ručnim bombama, već pretpostavljamo o šok bombama, one nemaju razarajuću moć. Nema štete, nema povređenih što je nabitnije", kazao je za Radio Kontakt Plus zamenik komandira Kosovske policije za region Sever, major Besim Hoti.

Dodao je da je istraga u toku.

Kako izveštava KoSSev sa lica mesta, pripadnici Kosovske policije izašli su na teren, a na samoj raskrsnici u Bošnjačkoj mahali bilo je i jedno vozilo karabinjera.

Nekoliko desetina meštana takođe se okupilo, navodeći da ih je detonacija uznemirila.

Više meštana je za KoSSev kazalo da je pirotehničko sredstvo bačeno iz vozila u pokretu koje se potom uputilo ka severnom delu grada, te da je pričinjena manja šteta na jednom parkiranom automobilu.

Hoti se ponovo oglasio: Tačno je, došlo je do eksplozija

Nešto kasnije tokom večeri, direktor policije za region Severne Mitrovice Besim Hoti ponovo se oglasio povodom dešavanja u Bošnjačkoj mahali, rekavši ovog puta, da je došlo do dva napada šok bombama u ovom delu Severne Mitrovice, prenosi Koha.

Kako je Hoti rekao za Kohu ekspozije su se dogodile na dve lokacije u blizini objekta Osnovnog tužilaštva u Bošnjačkoj mahali, kao i da tom prilikom niko nije povređen niti je pričinjena materijalna šteta.

"Tačno je da je došlo do eksplozija na dve različite lokacije. Reč je o napadima šok bombama, nema povređenih i nema materijalne štete", rekao je Hoti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu