Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM

Vlada Srbije usvojila je Uredbu na jučerašnjoj sednici, a danas stupa na snagu.

Izvor: Tanjug

Sreda, 07.12.2022.

12:46

Produženo važenje registracije vozila sa oznakama srpskih gradova sa KiM
Foto: Profimedia

Vlada Srbije usvojila je Uredbu o posebnim uslovima važenja registracije motornih vozila koja imaju registarske oznake gradova i opština na području Autonomne pokrajine Kosovo i Metohija.

Usvajanjem ove uredbe svim vozilima sa oznakama KM, PR, GL i imenima drugih srpskih gradova na području AP Kosovo i Metohija biće produžena registracija od sada pa nadalje.

Ova vozila će moći, kao i do sada, da se nesmetano kreću u saobraćaju, uz posedovanje obavezne polise osiguranja i dokaza o tehničkom pregledu vozila, ne starijem od godinu dana.

Vlada je odluku donela u skladu sa propisima o registraciji motornih vozila nadležnih organa Republike Srbije, kao i dogovorom postignutim u okviru dijaloga između Beograda i Prištine o sprečavanju eskalacije situacije i nastavku traganja za trajnim rešenjem po pitanju registarskih tablica motornih vozila na prostoru AP Kosovo i Metohija.

Vlada je juče usvojila i Zaključak o usvajanju izveštaja o razgovorima koji su vođeni 23. novembra u Briselu sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Prištini, uz posredovanje Evropske unije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: