Knežević se oglasio posle napada: "Ugrožena mi je bezbednost, tražio sam oružje"

Jedan od lidera Demokratskog fronta Milan Knežević ocenio je da je današnji napad na njega politički motivisan.

Izvor: Novosti
Podeli
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC
EPA-EFE/BORIS PEJOVIC

"U pratnji vozača i člana obezbeđenja došao na aerodrom da sačekam suprugu koja je doputovala iz Beograda. Na parkingu, dok sam sedeo u automobilu, prišao je jedan mladić, iz vozila cetinjskih registracija i počeo sa salvom uvreda i negativnih komentara na moj račun. Mladić koga nikad u životu video nisam, niti imao kontakt s njim krenuo je verbalno da me napada. Spustio sam staklo i pitao ga kakav je problem, a on je nastavio da me vređa", rekao je Knežević novinarima ispred Centra bezbednosti Podgorica.

Dodao je da su njegov vozač i on procenili da može doći do fizičkog kontakta i da može biti fizički ugrožen.

"Imajući u vidu da sam juče na Fejsbuku dobio pretnju da je prava sreća što sam sam živ, jer sam neprijatelj Crne Gore i zbog toga što sam na raznim portalima targetiran kao neprijatelj Crne Gore i saradnik raznih službi, moj vozač je reagovao pravovremeno i zaustavio je fizički napad na mene. Ja mu se zahvaljujem, jer ne znam kako se to moglo završiti", naveo je Knežević.

On je ocenio da se radi o politički motivisanom napadu, jer tog mladića, kako je istakao, nikada nije video.

"Posebno želim da istaknem da ničim nisam isporovocirao incident, nego sam maksimalno pokušao da ga izbegnem, jer je to verbalno vređanje i dobacivanje trajalo mnogo duže nego što sam ja reagovao", poručio je Knežević.

Knežević je kazao da će morati sa obezbeđenjem da se brani kako zna i ume.

"Tražio sam da nosim oružje jer mi je ugrožena bezbednost, ali nadležni kažu da to nije moguće jer se vodi krivični postupak protiv mene. Ja sad saopštavam svima da ću od večeras i ja i obezbeđenje da nosimo oružje jer se osećamo ugrožen", poručio je Knežević.

Prema nezvaničnim informacijama jedan od trojice napadača na Milana Kneževića je izvesni Ivan Gardašević sa Cetinja, koji je navodno zaposlen u jednoj kockarnici na Primorju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 65 idi na stranu