Ruske rakete dugog dometa raspoređene - u Evropi?

Sergej Rjabkov je izjavio da Rusija ne isključuje mogućnost ukidanja moratorijuma na raspoređivanje raketa srednjeg i kratkog dometa u Evropi.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Ilustracija: Shutterstock/Prayoga Fullepos Prayoga
Ilustracija: Shutterstock/Prayoga Fullepos Prayoga

To bi bio odgovor na isporuke američkog naoružanja većeg dometa Ukrajini, rekao je zamenik ruskog ministra spoljnih poslova.

"Ne bih da ulazim u hipotetičke scenarije, ali predlog za uvođenje takvog moratorijuma ostaje na snazi. Ali jasno je i da je nemoguć dogmatski pristup tome, i ako naši protivnici nastave da koriste scenarije eskalacije, ako budu preduzimali sve provokativnije korake u ovoj oblasti, mislim da ova tema neće otići u zaborav i da bi situacija mogla da se razmatra i iz tog ugla", rekao je on novinarima u Moskvi.

"Ali ovo je sve iz kategorije upozorenja protivnicima da ne povlače opasne nepromišljene poteze. Tako da nema razloga da testiraju naše strpljenje i našu odlučnost da odgovorno prilazimo situaciji u ovoj oblasti, kako se ona ne bi degradirala dalje", rekao je Rjabkov.

On je naglasio: "za sada nema promena u stavu i nema potrebe da se veštački izmišljaju razlozi kako bismo počeli da nešto menjamo".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu