Iran: Osuđeni

Vlasti u Iranu osudile su pet osoba na smrt, a 11 na zatvor, zbog navodnog ubistva pripadnika paravojnih snaga povezanih sa Revolucionarnom gardom, pišu mediji.

Izvor: Tanjug
Podeli
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH
EPA-EFE/ABEDIN TAHERKENAREH

U izveštaju državne agencije IRNA se navodi da je 13 muškaraca i tri maloletnika optuženo za ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, paravojne dobrovoljačke jedinice elitne iranske Revolucionarne garde, prenose mediji.

Iranski Revolucionarni sud juče je izrekao najtežu, smrtnu kaznu petorici optuženih i zatvorske kazne, od kojih je najduža 25 godina, osmorici optuženih za napad na Adžamijana.

Međutim, kako se navodi u izveštaju AP, portparol iranskog pravosuđa Masud Setaješi, koji se citira u izveštaju, nije pružio nikakve dokaze koji bi podržali bilo koju od optužbi.

Agencija nije otkrila identitet optuženih, ali su preneli da se na izrečene kazne mogu ulagati žalbe. Navodno ubistvo Ruholaha Adžamijana, člana odreda Basidža, dogodilo se 12. novembra u gradu Karadžu nadomak Teherana, kada je grupa muškaraca jurila, sustigla i noževima i kamenjem napala Adžamijana, navodi se u izveštaju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu