Šojgu: 8.300 vojnika, pet aviona, 10 helikoptera, 149 tenkova, preko 300 oklopnih transportera

Moskva -- Ukrajinske snage su u novembru izgubile 8.300 vojnika, pet aviona, 10 helikoptera, 149 tenkova, više od 300 oklopnih transportera, rekao je Sergej Šojgu.

Izvor: Sputnjik
Podeli
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL
EPA/ALEXANDER ZEMLIANICHENKO/POOL

Ruska vojska je u poslednjem periodu oslobodila Majorsk, Pavlovku, Opitno, Andrejevku, Belegorovku Južnu i Kurdjumovku u Donbasu, naveo je ruski ministar odbrane.

”Na lugansko-donjeckom i južnodonjeckom delu fronta naneti su veliki gubici protivniku i u ljudstvu i u vojnoj tehnici“, dodao je on, a prenosi Sputnjik.
Govoreći o nuklearnoj elektrani Zaporožje, Šojku je rekao da kijevski režim nastoji da stvori privid opasnosti od nuklearne katastrofe, nastavljajući ciljano da gađa tu nuklearku.

Samo u poslednje dve nedelje ukrajinske snage ispalile su 33 projektila velikog kalibra na nuklearku, naveo je on. “Naše jedinice preduzimaju sve mere da osiguraju bezbednost Zaporoške nuklearke. Kijevski režim nastoji da stvori privid opasnosti od nuklearne katastrofe tako što nastavlja da namerno gađa taj objekat“, naveo je on.

Ruska PVO, ističe Šojgu, presrela je većinu projektila koje ispaljuje ukrajinska vojska, ali neki od njih ipak pogađaju objekte koji su od značaja za bezbedno funkcionisanje nukelarke.

Šojgu je dodao i da će ruska vojska nastaviti da brani ključne objekte na teritorijama koje su oslobođene toko specijalne vojne operacije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu