SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu

Na današnjem zasedanju Narodne skupštine RS, narodni poslanik Dejan Radenković govorio je u ime poslaničke grupe SPS na temu usvajanja budžeta za 2023. godinu.

Izvor: B92

Utorak, 06.12.2022.

18:50

SPS podržao predlog budžeta za 2023. godinu
EPA-EFE/ANDREJ CUKIC

On je istakao da ovaj budžet u sebi sadrži sve principe koji su Socijalističku partiju Srbije učinili nezaobilaznim delom jedne ozbiljne i državotvorne politike.

Neke od ključnih vrednosti koje budžet donosi jesu kontinuitet reformi i unapređenje funkcionisanja države na svim nivoima, racionalna štedljivost u potrošnji i jasna prioritizacija investicija, solidarnost kao osnova društvene kohezije, odgovoran državotvorni pristup, kao i adekvatnost pomenutog budžeta trenutnoj situaciji koja je bila i ostaće izazovna.

"Ukoliko napravimo komparaciju sa evropskim zemljama, primetno je da ima onih sa manjim dugom, ali isto tako ima i onih koje imaju sličan deficit. Ipak, opažanje Socijalističke partije Srbije jeste da u 'Evroligi javnih finansija' Srbija ne stoji loše, već naprotiv, da su javne finansije košarka, Srbija bi bila siguran kandidat za play-off najboljih javnih finansija. Naš brod je izabrao dobar pravac i dolazak do cilja nije nešto što ćemo dovesti u pitanje. Manja prilagođavanja će se uvek dešavati, ali ono što je sigurno jeste da taj brod nećemo usmeriti u nepoznate i opasne avanture", istakao je narodni poslanik Dejan Radenković.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: