Ukrajinci nemoćni; Putin poslao specijalce – "Sve ih je više na frontu"

General Oleksander Sirski, komandant ukrajinskih kopnenih snaga, rekao je da sve više i bolje obučenih ruskih vojnika dolazi na front.

Izvor: index.hr
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

On je za nacionalnu televiziju istakao da je mobilizacija povećala vojnu pretnju Rusije u Ukrajini, ali da Moskva trenutno koristi dosta stare opreme jer ima ogromnih problema sa obnavljanjem zaliha.

"Na istočnom frontu situacija je veoma napeta, neprijatelj svakodnevno napada naše jedinice. Ovoliki broj ljudstva je povećao pretnju za nas i to nisu samo reči – to su nove brigade, novi bataljoni koji su obučeni, ovo je dopuna koju je vojska čekala jer je bila iscrpljena“, odgovorio je Sirski na pitanje o posledicama mobilizacije koju je Moskva naredila u septembru, prenosi Skaj njuz.

"Oni koji sada dolaze bolje su obučeni od onih koji su prethodno poslani na front“, dodao je Sirski.

Međutim, on kaže da i pored povećane pretnje, ruske snage sporo napreduju oko grada Bahmuta, gde se trenutno vode najteže borbe.

Podsetimo, ruski predsednik Vladimir Putin je u septembru naredio delimičnu mobilizaciju oko 300.000 rezervista kako bi ojačao svoje snage u Ukrajini.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu