"Sukob u Ukrajini doveo do novog Hladnog rata"

Kairo -- Sukob u Ukrajini doveo je do novog Hladnog rata između Rusije i Zapada koji će trajati sve dok ne budu usvojeni parametri nove bezbednosne arhitekture.

Izvor: Tanjug
Podeli
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka
Tanjug/AP Photo/Evgeniy Maloletka

To je u nedelju izjavio Ibrahim Kalin, portparol turskog predsednika Redžepa Taipa Erdogana.

"Danas smo svedoci drugog Hladnog rata koji je započeo sukobom u Ukrajini. Taj rat će se verovatno voditi sredstvima simetričnog ili hibridnog rata i trajaće sve dok šira geopolitička slika ne ujedini ključne strane i uspostavi parametre novog globalnog dogovora, nove bezbednosne arhitekture", rekao je Kalin u intervjuu za Al Džaziru, prenose RIA Novosti.

Kalin je predočio da će Turska nastaviti da ulaže napore u pokušaju da organizuje pregovore o rešavanju aktuelne krize između Rusije i Ukrajine.

"Uzimajući u obzir trenutnu situaciju, malo je verovatno da će se ti razgovori desiti odmah, ali smatramo da je to moguće i zato ćemo nastaviti da radimo na ovom pitanju", rekao je Kalin.

On je dodao da Turska održava bliske odnose i sa Moskvom i sa Kijevom i nije zainteresovana za nastavak sukoba u Ukrajini, preneo je ranije TASS.

"Naprotiv, poručujemo svima da će regionalni mir i stabilnost zadovoljiti interese svih, pa hajde zato da potražimo rešenje. Nastavićemo da delujemo u tom pravcu", naglasio je Kalin.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu