Ukrajina pravi svoj dron kamikazu: Nosiće 75 kilograma eksploziva

Ukrajinski državni koncern Ukroboronprom sproveo je seriju uspešnih testova ukrajinske bespilotne letelice sa dometom od hiljadu kilometara.

Izvor: B92

Nedelja, 04.12.2022.

21:09

Ukrajina pravi svoj dron kamikazu: Nosiće 75 kilograma eksploziva
Ilustracija: EPA-EFE/SERGEY SHESTAK

To je u nedelju izjavila portparolka te kompanije Natalija Sad.

"Danas je završeno više faza uspešnog testiranja. U skladu sa uputstvima načelnika Generalštaba Oružanih snaga Ukrajine, prelazimo u fazu testiranja rada letelice u slučaju elektronskog napada", rekla je Sad.

"Obećali smo da ćemo napraviti dron do kraja ove godine"

Ona je podsetila na nedavne najave koncerna o razvoju ukrajinskog drona kamikaza koji može da nosi do 75 kilograma eksploziva. "Nakon što smo uspešno testirali dron pod elektronskim napadom, nadamo se da ćemo moći da ga testiramo u borbi. Obećali smo da ćemo ga napraviti pre kraja ove godine i pokušavamo da ispunimo to obećanje", rekla je portparolka Ukroboronproma.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: