Makron potvrdio: "U bliskoj budućnosti planiram..."

Emanuel Makron potvrdio je u intervjuu za francusku televiziju da planira da u bliskoj budućnosti razgovara telefonom sa Vladimirom Putinom.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2022.

21:49

Makron potvrdio:
Tanjug/AP Photo/Gerald Herbert

"Planiram da obavim još jedan razgovor sa predsednikom Putinom posle razgovora sa šefom Međunarodne agencije za atomsku energiju, posebno o pitanju civilne nuklearne energije", rekao je Makron, preneo je TAS.

"Moramo da nastavimo da pružamo pomoć Ukrajini, da pokušamo da izbegnemo eskalaciju, da zaštitimo Zaporošku nuklearnu elektranu i da se pripremimo za pokretanje dijaloga onog dana kada svi sednu za pregovarački sto", dodao je on.

Makron je 29. novembra posetio Sjedinjene Američke Države i rekao na zajedničkoj konferenciji za novinare sa predsednikom SAD DŽozefom Bajdenom da namerava da razgovara telefonom sa Putinom.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: