Šojgu otkrio: "Saveznički odnosi dobili na posebnom značaju"

Saveznički odnosi sa Belorusijom su dobili na posebnom značaju u uslovima neviđenog pritiska Zapada i neobjavljenog rata, izjavio je Sergej Šojgu.

Izvor: Sputnjik

Subota, 03.12.2022.

16:08

Šojgu otkrio:
EPA/ROBIN VAN LONKHUIJSEN

Šojgu je tokom razgovora sa beloruskim kolegom Viktorom Hrenjinom u Minsku dodao da je Republika Belorusija bila i ostaje pouzdan partner Rusije.

Ministar odbrane je visoko ocenio "odlučnost Minska da se suprotstavi neprijateljskom kursu Sjedinjenih Američkih Država i njihovih saveznika, kao i spremnost da zajedno sa Moskvom osigura vojnu bezbednost Savezne države". Šojgu je takođe podsetio da je se "trenutno u skladu sa odlukama predsednika dve zemlje na teritoriji Belorusije sprovode aktivnosti borbenog koordinisanja ruskih i beloruskih formacija i vojnih jedinica, koje ulaze u sastav regionalne vojne grupacije". Prethodno je beloruska agencija "Belta" prenela da je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu doputovao u Belorusiju gde će razgovarati sa beloruskim ministrom odbrane Viktorom Hrenjinom. U saopštenju se navodi da će ruska i beloruska strana razgovarati o aktuelnim pitanjima bilateralne vojne i vojno-tehničke saradnje. Istovremeno, beloruska strana je saopštila da su dva Ministarstva potpisale protokol o osiguravanju regionalne bezbednosti.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: