Katolička crkva donela odluku: Ukida se

Italijanska katolička crkva ukinula je zabranu rukovanja u znak mira na verskim okupljanjima ublažavajući mere uvedene protiv širenja kovida-19.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2022.

14:40

Katolička crkva donela odluku: Ukida se
EPA-EFE/MAURIZIO BRAMBATTI BT ITALY OUT

Biće moguće vratiti uobičajeni pozdrav u znak mira, saopštila je Italijanska biskupska konferencija (CEI) u pismu episkopima, prenosi Rojters.

Rukovanje u znak mira se primenjuje među vernicima posle molitve i pre pričešca kao način da "verni narod međusobno potvrdi svoju zajedničku veru".

Na vrhuncu pandemije, kada je Italija bila među zemljama koje su najteže pogođene koronavirusom, ovaj običaj je ukinut iz predostrožnosti.

Međutim, od nedavno su mnoga ograničenja ublažena, kao npr. nošenje maski preko lica u vozilima javog prevoza koje nije obavezno od 1. oktobra.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: