Pretres završen – zaplenjeno

Služba bezbednosti Ukrajine saopštila je da su njeni agenti zaplenili proruske brošure u nekoliko objekata koje su u vlasništvu Ukrajinske pravoslavne crkve.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2022.

10:37

Pretres završen – zaplenjeno
EPA-EFE/OLEG PETRASYUK

"Bezbednosna služba je završila kontraobaveštajni rad u objektima UPC, u regionima Zakarpatje, Rovno i Žitomir. Prokremljovski štampani materijal pronađen je u skladištima na teritoriji tih eparhija", naveo je SBU na svom Telegram kanalu.

Kako se navodi u izveštaju SBU, simboli zabranjene ukrajinske partije Opoziciona platforma - Za život pronađreni su u manastiru Svetog Nikolaja UPC-a, preneo je TAŠ. "Na teritoriji Rovna i eparhije Ostrog agenti SBU su pronašli beloruske rublje i brošure na kojima se poziva na mirovni sporazum sa Rusijom.

Identifikovani su pojedinci koji su održavali kontakt sa ruskim gradjanima i ti kontakti se sada istražuju", dodaje SBU. U petak je objavljeno da će ukrajinska vlada pripremiti zakon kojim se zabranjuju crkve povezane sa Rusijom, u skladu sa potezima koje predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski smatra neophodnim kako bi se sprečila Moskva da "slabi Ukrajinu iznutra".

To bi, prema oceni TAŠ-a, u suštini značilo zabranu UPC-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: