Makron: "Nema mesta za terorističke sadržaje" FOTO

Tviter će se posvetiti eliminaciji terorističkih i ekstremističkih sadržaja na internetu, rekao je francuski predsednik Emanuel Makron tokom posete SAD.

Izvor: B92

Subota, 03.12.2022.

10:29

Makron:
EPA-EFE/CHRIS KLEPONIS / POOL

On se tokom posete susreo i sa vlasnikom te mreže Elonom Maskom.

Makron se sastao sa novim vlasnikom Tvitera tokom posete SAD i imao "jasan i iskren razgovor", napisao je francuski premijer u petak na Tviteru.

Makron je rekao da je Ilon Mask potvrdio učešće Tvitera u inicijativi Krajstčerč poziva pokrenutoj nakon terorističkih napada na Novom Zelandu.

"Nigde nema mesta za terorističke i nasilne ekstremističke sadržaje“, rekao je Makron.

Makron i Musk su takođe razgovarali o "transparentnim korisničkim politikama, značajnom jačanju moderiranja sadržaja i zaštiti slobode govora", rekao je Makron.

"Tviter mora da uloži napore da bude u skladu sa evropskim propisima“, dodao je on.

Otkako je Musk preuzeo Tviter, postojala je široko rasprostranjena zabrinutost da bi više govora mržnje moglo da završi na platformi pod njegovim vođstvom i nakon masovnih otpuštanja radnih mesta koje je sproveo.

Sam Musk je izrazio takvu zabrinutost uzastopnim kritikama da Tviter ima previše ograničenu slobodu govora na platformi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: