"Isporučivaćemo oružje Ukrajini"

Bugarska će snabdevati Ukrajinu malokalibarskim oružjem i municijom, a pomoć će se vršiti na osnovu odluke parlamenta, javlja Bugarska telegrafska agencija.

Izvor: Novosti

Petak, 02.12.2022.

17:24

Foto: EPA/VASSIL DONEV

"Ministar ekonomije Nikola Stojanov rekao je u petak da će Bugarska Ukrajini obezbediti malokalibarsko oružje i nešto municije. Rekao je da će se pružanje vojne pomoći zasnivati na odluci parlamenta", navodi Bugarska telegrafska agencija (BTA).

Kako navodi agencija, Stojanov je dodao da pomoć Ukrajini neće uticati na borbenu gotovost bugarske vojske.

Prema rečima ministra ekonomije, bugarski ministar odbrane Dimitar Stojanov dao je spisak sposobnosti vojske zemlje i on će biti objavljen u bliskoj budućnosti.

Ranije je Sofia Globe objavio da je bugarski parlament odobrio isporuku oružja Ukrajini.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: