Zvanično je: Rusija spremna. Posle skoro deset meseci rata...

Ruski predsednik Vladimir Putin otvoren je za razgovore s američkim predsednikom "kako bi osigurao interese Moskve", saopštio je danas Kremlj.

Izvor: index.hr

Petak, 02.12.2022.

17:11

Zvanično je: Rusija spremna. Posle skoro deset meseci rata...
Foto: Profimedia

Međutim, portparol Dmitrij Peskov je rekao da je teško pronaći zajednički jezik za razgovore jer SAD ne priznaju "nove ruske teritorije", prenosi Index.hr.

"Da bismo postigli naše ciljeve, Putin je otvoren za razgovore sa svim stranama. Najpoželjniji način da postignemo naše ciljeve je diplomatskim putem", saopštio je Kremlj. Na pitanje da li je Rusija spremna da napusti Ukrajinu posle skoro deset meseci rata, portparol je rekao: "Specijalna vojna operacija se nastavlja".

Američki predsednik Džo Bajden juče je rekao da ne planira da odmah kontaktira Putina, ali da će razgovarati sa njim ako Putin pokaže interesovanje za okončanje rata.

Bajden je rekao da će to učiniti samo u dogovoru sa saveznicima iz NATO-a.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

14 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

1 d

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

12 h

Politika

Mediji: Ultimatum za Srbiju

Višegodišnja dilema "Kosovo ili Evropska unija", koja je lebdela nad Srbijom, dobiće svoj praktični izraz sledeće nedelje, pišu mediji.

13:01

17.4.2024.

1 d

Podeli: