Francuska razbesnela Rusiju: Cinizam!

Pariz ne želi da vidi ratne zločine koje je počinila ukrajinska vojska i svesno prećutkuje te stvari, saopštilo je rusko Ministarstvo inostranih poslova.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: Profimedia
Foto: Profimedia

"Cinizam francuskih vlasti ne prestaje da nas iznenađuje. Iako je za njih prioritet borba protiv nekažnjavanja, oni zatvaraju oči na brojne zločine ukrajinskih snaga. Takođe zatvaraju oči i na zločine koji su počinjeni nad građanima Donbasa za proteklih osam godina", navodi se.

Ruski spoljnopolitički resor je kao primer naveo nedavni incident kada su ukrajinski vojnici streljali ruske zarobljenike.

"To za francuske vlasti nema nikakve važnosti. Za njih je samo bitno šta kažu čelnici u Kijevu i samo im je važna propaganda tog zločinačkog kijevskog režima", dodaje se.

Istovremeno, Moskva je ogorčena izjavom Ministarstva spoljnih poslova Francuske u vezi planova da se formira "specijalni tribunal za zločine ruske agresije" iako to, kako tvrdi ruski resor, neće imati ništa zajedničko sa pravosuđem.

"Pored pokušaja da uključe Međunarodni krivični sud, zapadne zemlje su odlučile da propagiraju ideju o formiranju nove otvoreno politizovane 'sudske' instance koja u suštini nema nikakve veze sa pravosuđem", zaključuje se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu