Napad u Kabulu: Ima povređenih

Dve osobe povređene su danas u Kabulu u blizini kancelarije stranke Hezb-e-Islami ili Islamske partije bivšeg avganistanskog premijera Gulbudina Hekmatjara.

Izvor: Tanjug

Petak, 02.12.2022.

14:38

Napad u Kabulu: Ima povređenih
EPA-EFE/STRINGER

Svi visoki lideri su bili na sigurnom, saopštila je ta stranka.

U saopštenju se navodi da se napad dogodio u blizini džamije u kojoj su se nalazili visoki partijski lideri, uključujuci Hekmatjara, a da su svi ostali nepovredjeni. Tri izvora iz stranke i jedan iz vladajućih talibana rekli su da je više napadača ubijeno, a da je nekoliko čuvara povredjeno u incidentu, preneo je Rojters.

Agencija je navela da nije poznato ko stoji iza napada. U Avganistanu se poslednjih meseci dogodilo nekoliko napada, a za pojedine od njih odgovornost je preuzela Islamska država. Hezb-e-Islami ili Islamska partija je islamistička organizacija koja je bila opšte poznata po borbi protiv komunističke vlade Avganistana i njenog bliskog saveznika Sovjetskog Saveza. Islamsku partiju je osnovao i vodio Gulbudin Hekmatjar, a osnovana je 1975. godine. Hekmatjar je obavljao funkciju premijera u dva mandata tokom 1990-ih.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: