Anglosanksonska perfidnost; Tačka 14. na listi ruskog ministarstva ih posebno brine

Američki novinar Pol Gobl zabrinut je odlukom, koja je doneta u Ministarstvu kulture Ruske Federacije.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

13:53

Anglosanksonska perfidnost; Tačka 14. na listi ruskog ministarstva ih posebno brine
EPA-EFE/MIKHAIL METZEL / SPUTNIK / KREMLIN POOL MANDATORY CREDIT

Ministarstvo kulture Rusije objavilo je listu od 17 tema koje će biti prioritetne, u pogledu državne podrške filmskoj produkciji u 2023. godini.

U decembru 2022. godine počinje konkurs za filmske stvaraoce koji će konkurisati za finansiranje svojih projekata, a u iščekivanju toga Ministarstvo kulture Ruske Federacije, je predstavilo teme koje će imati veće šanse za pobedu.

Od 17 stavki na listi, mogu se izdvojiti važne oblasti kao što su popularizacija ruske kulture i nauke, istorijski film, adaptacija dela ruske klasične književnosti, filmovi o istaknutim ličnostima istorije, kulture, nauke i sporta.

Takođe, važno mesto zauzimaju pitanja detinjstva i adolescencije, popularizacije profesije lekara, kao i radnih i inženjerskih specijalnosti. Kompletna lista može se pronaći na sajtu Ministarstva kulture Ruske Federacije.

Američkog novinara Pola Gobla zabrinula je jedna od prioritetnih oblasti koju je dodelilo rusko ministarstvo.

On je skrenuo pažnju na činjenicu da broj 14 na listi uključuje pozicije kao što su neokolonijalna politika zemalja anglosaksonskog sveta, degradacija Evrope i formiranje multipolarnog sveta.

Gobl je primetio da ako u Rusiji sledeće godine planiraju da snimaju filmove o anglosaksonskoj perfidnosti, to znači da Ruska Federacija neće odustati od svoje ideje o stvaranju multipolarnog sveta.

Prema njegovim rečima, lista koju je objavilo Ministarstvo kulture Ruske Federacije je veoma važna jer daje predstavu o tome kakva će biti politika najveće svetske zemlje u bliskoj budućnosti.

U zaključku, Gobl ističe da je posebno zabrinjavajuće to što će ono što je trenutno dostupno samo ljudima koji prate određene političke emisije u budućnosti kroz filmove biti dostupno mnogo širem audotorijumu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 5

Pogledaj komentare

5 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: