Predali su se

U Luganskoj Narodnoj Republici u delu fronta kod Krasnog Limana za dan se predalo 11 ukrajinskih vojnika.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Tanjug/AP Photo/Roman Chop
Tanjug/AP Photo/Roman Chop

Ministarstvo odbrane Rusije je objavilo da gubici protivnika u tom pravcu iznose više od 100 ubijenih i ranjenih vojnika.

Kako je precizirano, tri taktičke grupe protivnika su pokušale da izvedu napad u pravcu Červonopopovke u LNR, ali su pretrpele poraz. Pored gubitaka u ljudstvu, ukrajinska vojska je pretrpela štetu i u tehnici: uništena su dva tenka, dva oklopna vozila i dva pikapa.

Prilikom oslobađanja mesta Kurdjumovka u DNR u delu fronta kod Donjecka, ruska vojska je likvidirala više od 60 ukrajinskih vojnika, tri tenka i šest oklopnih vozila.

U pravcu Kupjanska u Harkovskoj oblasti osujećen je još jedan ukrajinski napad. Tom prilikom je likvidirano preko 50 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva tenka.

U delu fronta od Južnog do Donjecka protivnik je bezuspešno pokušavao da izvede kontraofanzivu iz Ugljedara, ali je ruska vojska odbila napad i likvidirala do 50 ukrajinskih vojnika, a uništila je i jedan tenk, tri oklopna transportera i dva pikapa.

Ruska avijacija i artiljerija je uništila bazu stranih plaćenika u Časovom Jaru u DNR, kao i 78 ukrajinskih artiljerijskih jedinica na položajima, ljudstvo i tehniku Oružanih snaga Ukrajine u 184 rejona.

Takođe je gađano sedam komandnih mesta u Harkovskoj i Zaporoškoj oblasti i DNR.

PVO Rusije je u toku proteklog dana oborila jedan ukrajinski MiG-29, jedan Su-25 i sedam dronova. Takođe je presretnuto 13 raketa ispaljenih iz sistema "uragan" i "oljha“ u LNR i DNR.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 637 idi na stranu