Snouden postao Rus

Bivši pripadnik američkih specijalnih službi Edvard Snouden dobio je ruski pasoš i položio je zakletvu, saopštio je njegov advokat Anatolij Kučerena.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

11:45

Snouden postao Rus
EPA/PANTELIS SAITAS

Snoudenova supruga takođe je podnela zahtev za dobijanje ruskog državljanstva, kazao je on.

Kučerena je dodao i da se nedavno susreo sa Snoudenom, te da je sa njim „sve u redu“.

Podsetimo, predsednik Rusije Vladimir Putin potpisao je 26. septembra dekret kojim se američkom uzbunjivaču i bivšem obaveštajcu Edvardu Snoudenu odobrava rusko državljanstvo.

Snouden se još 2020. prijavio za dvojno američko-rusko državljanstvo, naglasivši da će on i dalje biti Amerikanac koji jedva čeka dan svog povratka kući.

Inače, po pitanju Snoudena nedavno se oglasio i Stejt department, a portparol američkog spoljnopolitičkog resora Ned Prajs kazao je da bi on trebalo da se vrati u SAD i da mu se sudi kao bilo kom drugom građaninu Amerike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 4

Pogledaj komentare

4 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Ukrajinci saopštili: Obustavljamo

Ukrajinske vlasti saopštile su večeras da su obustavile svoje konzularne usluge u inostranstvu za muškarce starosti od 18 do 60 godina, pošto je ukrajinska diplomatija najavila mere za vraćanje u zemlju onih koji mogu da idu na front.

21:57

23.4.2024.

1 d

Podeli: