Hitan odgovor "nivo 1"

Prema odredbama kineskih vlasti koje su procurele u javnost, uvodi se najviši novi cenzure u sklopu "hitnog odgovora" na proteste protiv nulte politike kovida.

Izvor: B92

Petak, 02.12.2022.

10:32

Hitan odgovor
PA-EFE/MARK R. CRISTINO

Cenzura uključuje praćenje VPN i druge metode zaobilaženja onlajn cenzure.

Ove direktive, koje su objavljene na Tviter profilu posvećenom delenju informacija povezanih s protestima, ukazuju na stepen zabrinutosti vlasti zbog sve većeg nezadovoljstva građana i širenja podataka o protestima, piše britanski Gardijan, a prenosi Index.hr.

Naime, vlasti su cenzurisale sve informacije o protestima, ali su demonstranti i drugi građani koristili VPN za pristup stranim stranicama i aplikacijama društvenih medija koje su zabranjene u Kini.

Stoga su službenici zaduženi za sajber bezbednost pokrenuli "hitan odgovor nivoa 1”, što je najviši nivo upravljanja sadržajem.

S druge strane, zbog gušenja demonstracija i poteza zvaničnog Pekinga, kineskom ambasadoru u Vašingtonu dostavljeno je pismo upozorenja, koje je potpisalo preko 40 američkih senatora i u kom se kineske vlasti upozoravanju da će snositi posledice ukoliko nastave s nasilnim gušenjem demonstracija.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: