"UČK"; novo zastrašivanje Srba

U ulazu u zgradu, u kojoj žive Srbi, u Bošnjačkoj mahali u Kosovskoj Mitrovici tokom noći ispisan je grafit sa simbolima tzv. Oslobodilačke vojske Kosova.

Izvor: Sputnjik
Podeli
Attila JANDI/ Shutterstock
Attila JANDI/ Shutterstock

Stanari su grafit primetili jutros kada su pošli na posao ili izašli da kupe namirnice.

"Sin me je pozvao jutros pošto on prvi kreće na posao. Ja sam stariji čovek i pamtim dosta. Uvek kada Albancima nešto ne odgovara oni se služe provokacijama i zastrašivanjem. Tako i sada nisu zadovoljni stavom koji su Srbi pokazali kada su napustili kosovske institucije i sada vrše pritisak i strah nad običnim ljudima", rekao nam je jedan od stanara zgrade.

U ovom mešovitom naselju od kraja rata na Kosovu pa sve do pre desetak godina incidenti i međuetnički sukobi su bili gotovo svakodnevnica, Briselskim sporazumom ti incidenti su smanjeni, a Bošnjačka mahala je prepoznatljiva po trgovini u kojoj su Albanci najčešće prodavci, a Srbi kupci.

Od početka tenzija krajem prošle godine i podizanjem barikada na Jarinju porasle su i tenzije u Bošnjačkoj mahali, a poslednjim događajima oko registarskih tablica sve je manje i robe na tezgama i njihovih kupaca.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu