Prestonicu čeka alarmantno stanje: Stiglo hitno upozorenje za građane

Gradonačelnik Kijeva Vitalij Kličko ne isključuje mogućnost da će voda morati da se ispusti iz sistema grejanja, a do proleća će biti teško da se vrati.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.12.2022.

18:10

Prestonicu čeka alarmantno stanje: Stiglo hitno upozorenje za građane
Foto: Profimedia

To će se desiti, kako je naveo, u slučaju ruskog granatiranja prestoničke infrastrukture tokom zime.

"U situaciji da nema grejanja i vode u roku od 24 sata na temperaturi od minus pet napolju, moraćemo da ispraznimo sisteme grejanja u Kijevu, jer to može dovesti do daljih oštećenja sistema. Bićemo primorani da isključimo vodu, a do početka proleća biće teških izazova", rekao je Kličko na Kijevskom bezbednosnom forumu, prenela je ukrajinska "Pravda".

Kličko je napomenuo da "u veoma kratkom vremenskom periodu temperatura u stanovima možda neće mnogo da se razlikuje od spoljne temperature", kao i da takođe postoji opasnost od uništenja sistema za snabdevanje električnom energijom u celom gradu.

On je pozvao stanovnike da budu spremni za različite scenarije i da pripreme rezervni plan.

"Zamolio bih svakog stanovnika Kijeva da razgovara sa rođacima, poznanicima. Ako neko negde ima kuću, da u slučaju kritične situacije može da ode i ima grejanje i vodu, dve ključne komponente za normalan život", rekao je Kličko.
  • Sve o jučerašnjim događajima iz Ukrajine možete čitati OVDE.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 8

Pogledaj komentare

8 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: