Bivši direktor CIA otkriva: "Ovo je plan Zapada za okončanje krize u Ukrajini"; Rusija ključna"

Bivši direktor CIA izjavio je za nemački list "Tagesšpigl" o planovima Zapada da okonča krizu u Ukrajini, koji podrazumevaju i pregovore sa Rusijom.

Izvor: B92

Četvrtak, 01.12.2022.

14:57

Bivši direktor CIA otkriva:
EPA-EFE/ROMAN PILIPEY

"Ratna dejstva u Ukrajini će se okončati pregovorima. Međutim, ni Vladimir Putin, ni Vladimir Zelenski nisu trenutno spremni da započnu pregovore. Kada dođe vreme, lideri SAD, EU i Velike Britanije će raditi sa Ukrajinom i Rusijom kako bi se stvorile i realizovale odluke", rekao je general Dejvid Petreus

Ukrajinom i Rusijom kako bi se stvorile i realizovale odluke", rekao je general. Prema njegovim rečima, SAD i Evropa će nastaviti da podržavaju kijevski režim kako u vojnom, tako i u finansijskom planu.

Osim toga, Petreus je zapretio da će protiv Rusije nastaviti ekonomski pritisak.

List je ocenio Petreusov stav, o izjavama o potrebi pobede Kijeva po svaku cenu, kao skeptičan.

Nakon saopštenja medija o tome, da Zapad poziva Kijev na dijalog sa Moskvom, Vladimir Zelenski je govorio o mogućnosti pregovora sa Kremljem, ali pod uslovom da se obnovi teritorijalni integritet zemlje.

Moskva je je više puta naglasila da Rusija ostaje otvorena za dijalog.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 6

Pogledaj komentare

6 Komentari

Možda vas zanima

Svet

16.700 vojnika raspoređeno: Počelo je...

Filipinske i američke trupe počele su danas vojne vežbe "Balikatan" u Filipinima, koje će trajati do 10. maja, a uključivaće i pomorske vežbe u Južnom kineskom moru, na čije teritorije polažu pravo i Kina i Filipini.

12:24

22.4.2024.

1 d

Podeli: