Rusi objavili: "Uništene baze, vojnici likvidirani"

Ruska vojska je u toku proteklog dana u LNR likvidirala oko 80 ukrajinskih vojnika, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.

Izvor: Sputnjik

Četvrtak, 01.12.2022.

12:26

Rusi objavili:
Tanjug/AP Photo/Bernat Armangue

Ruska vojske je sprečila napad ukrajinskih snaga u pravcu Kuzemovke u LNR.

Tom prilikom je likvidirano preko 60 vojnika, a uništeno je i šest tenkova i pet oklopnih vozila. Pored toga, likvidirana je ukrajinska taktička grupacija u području Steljmahovke u LNR, a osujećen je napad protivnika da napadne u pravcu Červonopopovke u LNR. Protivnik je u tom pravcu izgubio do 20 vojnika. Ministarstvo odbrane Rusije navodi da je prilikom oslobađanja Andrejevke u DNR likvidirano preko 40 ukrajinskih vojnika, a uništena su i dva tenka i pet oklopnih vozila. Ruske snage su odbile pokušaj kontraofanzive kijevskih trupa u području Novomihajlovke i Vladimirovke u DNR. Likvidirano je do 30 ukrajinskih vojnika. Ruska vojska je pogodila tri baze gde su bili razmešteni strani plaćenici kod Slavjanska u DNR, a uništila je i 85 ukrajinskih artiljerijskih jedinica na položajima, kao i ljudstvo i vojnu tehniku u 162 rejona. Tokom kontrabaterijske borbe u području Orehovatke u DNR uništen je lansirni sistem američkog višecevnog raketnog bacača "hajmars“ sa bojevim kompletom i posadom. U području Krive Luke i Markova u DNR uništena su dva radara američke proizvodnje AN/TPQ-37. U Orehovu u Zaporoškoj oblasti i u DNR ruska vojska je uništila tri ukrajinska skladišta raketno-artiljerijskog naoružanja i municije. Ruska PVO je u proteklom danu oborila tri ukrajinske bespilotne letelice i osam projektila ispaljenih iz višecevnih raketnih bacača "hajmars“ i " oljha“.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: