"Mask, dođi da vidiš"

Predsednik Ukrajine Volodimir Zelenski pozvao je američkog milijardera i vlasnika Tvitera Ilona Maska da poseti Ukrajinu.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 01.12.2022.

06:50

EPA-EFE JUSTIN LANE

"Ako gospodin Mask želi da shvati šta je Rusija uradila ovde, neka dođe u Ukrajinu i vidi to svojim očima. Posle toga ćete nam reći kako da okončamo ovaj rat, ko ga je započeo i kada to možemo da završimo", rekao je Zelenski putem video linka gostujući na konferenciji "Njujork tajmsa", prenosi ukrajinska "Pravda".

Kijevski list dodaje da je Mask, koji je u prvim danima rata podržao Ukrajinu obezbeđivanjem satelitskog Interneta "StarLink", 222. dana nakon napada Rusije predložio je Ukrajini da kapitulira i pitao njegove pratioce na Tviteru da li se slažu sa njegovom "vizijom" mira, na koji način bi moglo da dođe do okončanja sukoba.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Uništeno; Zelenski: Hvala na preciznosti

U ukrajinskom napadu na vojni aerodrom na Krimu u sredu ozbiljno su oštećena četiri lansera raketa, tri radarske stanice i druga oprema, saopštila je danas Ukrajinska vojna obaveštajna agencija.

14:21

18.4.2024.

1 d

Podeli: