Brnabić o imenovanju Rašića: "To je sramota EU"

Premijerka Srbije Ana Brnabić prokomentarisala je imenovanje Nenada Rašića na mesto ministra za zajednice i povratak.

Izvor: B92
Podeli
EPA-EFE/Rafal Guz Poland Out
EPA-EFE/Rafal Guz Poland Out

Ana Brnabić je rekla da je ovakva reakcija sramota EU.

"Čekali smo da vidimo šta će EU reći o imenovanju Rašića i dočekali još jednu sramnu izjavu. Imenovanje Rašića nije samo u suprotnosti sa Briselskim sporazumom, već je i u suprotnosti sa voljom naroda iskazanoj na izborima, a što je najvažnija volja. Ponovo pitam - nakon što 10 godina Priština nije implementirala Briselski sporazum čiji je EU garant, nakon što je Srbima na KiM uskraćeno pravo glasa ove godine, i to dva puta", rekla je premijerka.

Ona je zatim dodala da je EU na to reagovala jednom rečenicom u Izveštaju o napretku, i nakon što Priština imenovanjem Rašića nastavlja da nipodaštava jasno iskazanu volju srpskog naroda na KiM, zatim je premijerka upitala EU: "gde su te evropske vrednosti, gde je demokratija, gde nestade vladavina prava?".

"Posle ovakve sramotne izjave EU, samo još jedne u nizu, nema nikakve potrebe da Srbija više učestvuje na samitima o Zapadnom Balkanu. Ili će EU početi da poštuje vrednosti koje propagira, ili nema više potrebe da Srbija u ovakvoj farsi učestvuje", istakla je ona i dodala da po prvi put, Srbija neće prisustvovati Samitu EU - Zapadni Balkan koji će se održati 6. decembra u Tirani.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 83 idi na stranu