Nastavljeno suđenje Belivuku; Lalić pominjao i Zvicera, škaljarce i 3.500 fotografija

U Specijalnom sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje pripadnicima organizovane kriminalne grupe Veljka Belivuka i Marka Miljkovića.

Izvor: Tanjug
Podeli
Foto: M. M./ATAImages
Foto: M. M./ATAImages

Pripadnici grupe su dovedeni iz pritvora Okružnog zatvora, u dva navrata u koloni od dve marice i šest automobila policije. Takođe, okrivljeni, koji se brane sa slobode, došli su u Specijalni sud, a među njima je Miloš Lukić Selak, Filip Ivanovski, Vojislav Đorđevic zajedno sa svojim advokatima.

Okrivljeni-svedok Srđan Lalić rekao je danas u Specijanom sudu da nije smeo da se usudi da odbije neki zadatak vođa grupe Vejka Belivuka i Marka Miljkovića.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećenih, okrivljeni-saradnik je ispričao i da su Belivuk i Miljković potpuno različiti, te da Belivuk ima neku prirodnu harizmu, dok je Miljković mnogo lukaviji i povlači više poteza, a na pitanje ko je imao veći autoritet , Lalić nije odgovorio. Naveo je i da su ove ove grupe ohrabrivale nasilje, kao i da on smatra da su Mirka Kojića i Ljubomira Lainovića ubili pripadnici zarad čiste finansijske koristi.

Odgovarajući na pitanja punomoćnika oštećene supruge Gorana Veličkovića, Lalić je rekao da je Belivuku bilo krivo zbog situacije sa Veličkovićem, kao i da je hteo da stupi u kontakt sa njim nakon što Veličković izađe iz zatvora.

Lalić je otkrio da su pripadnici grupe fotografije ubijenog Milana Ljepoje slali Radoju Zviceru, dodajući da su uglavnom Miljković i Belivuk slikali tela. Punomoćnik oštećene porodice ubijenog Lazara Vukićevića postavljao je zatim pitanja Laliću, koji je rekao da je Vukićević ubijen jer je aktivno planirao ubistvo Belivuka i Miljkovića, a pretučenog i kasnije ubijenog Vukićevića je fotografisao Miloš Budimir. Budimir je kasnije slao te fotografije Belivuku i Miljkoviću, koji su se tada nalazili u Crnoj Gori.

Lalić je zatim odgovarajući na pitanja punomoćnika majke Gorana Mihajlovića, rekao da je video fotografije Mihajlevićevog ugljenisanog tela, kao i fotografiju na kojoj se vidi da mu izlazi pena iz usta. Grupa je prema Lalićevim rećima imala dva ili tri vozila marke "smart", jer može da se napravi dobra skrivena šupljina u podu. Od Mihajlovića je grupa, kako je kazao Lalić, oduzela oružje i mašinu za tabletiranje koju je video u kući u Ritopeku, dok su od Mijalovićevog prijatelja uzeli pola kilograma kokaina.

Grupa je prema njegovom svedočenju, uvek tražila način da se ukloni telo ubijenog, jer je mnogo manji problem kada čovek nestane nego da bude izrešetan na ulici, jer to privlači pažnju policije i javnosti. Otkrio je i da su vođe tokom planiranja ubistava prvo pokušavali žrtvu da namame ili otmu, a ukoliko to ne uspeju onda su ubijali na ulici, kao što je slučaj bio sa Ljubomirom Markovićem, koji je, kako tvrdi Lalić ubijen od strane ovog klana, na Lekinom brdu.

Odgovarajući na pitanja Lalić je rekao da je on "bekapovao" fotografije sa Miljkovićevog telefona, te da je bilo oko 3.500 fotografija različitog tipa. Mihajlović je prema rećima Lalića, ubijen jer su vođe smatrale da je opasan i da je blizak "škaljarskom klanu".
Lalić je rekao da ova kriminalna grupa nije imala podrćku bezbednosnih slućbi, zbog ćega su morali sve paćljivo da rade i da uklanjaju dokaze.
Okrivljeni-saradnik je otkrio da je tokom svog ućesća u ovoj grupi dobio ukupno 15,000 evra i kilogram kokaina od Zvicera posle ubistva Ljepoje, dodajući "znam da vama to zvući neverovatno ali je tako".
Nakon pauze od 30 minuta, Lalić će nastaviti da odgovara na pitanja.
(Kraj) jlz/tnj

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

strana 1 od 59 idi na stranu